Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης για το Α’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Α΄ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής το Σαββατοκύριακο στο Δήμο μας, με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΑΦΑΔΗΛ – Π. Πεντάρης», σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Προσχολικής Αγωγής.
Το Συνέδριο κινήθηκε σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, με εισηγήσεις από επιφανείς επιστήμονες και ειδικούς, οι οποίοι ανέπτυξαν επιμέρους θέματα της Παιδαγωγικής, της Ψυχοπαιδαγωγικής και της Παιδιατρικής, και κατέθεσαν προτάσεις για την καλύτερη προσέγγιση και εφαρμογή της Προσχολικής Αγωγής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Αναπτύχθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται της διατροφής, της σωματικής υγείας και των τρόπων έκφρασης και επικοινωνίας των παιδιών με τους γονείς και τους Παιδαγωγούς.
Το Συνέδριο παρακολούθησαν με αδιάπτωτο ενδιαφέρον πάνω από 1000 σύνεδροι, απ’ όλη την Αθήνα, αλλά και από την επαρχία, κυρίως επιστήμονες, φοιτητές και παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων, που σχετίζονται με την Προσχολική Αγωγή και την Υγεία, και οι οποίοι έδειξαν φανερά ικανοποιημένοι από τις εργασίες του. Ιδιαίτερο κλίμα ζεστασιάς προσέδωσε η παράλληλη έκθεση με ζωγραφιές και χειροτεχνήματα παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης μας.
Τις θερμές του ευχαριστίες απηύθηνε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Προσχολικής Αγωγής κ. Στ. Αντωνιάδης προς το Δήμο μας, για την άριστη διοργάνωση και τη φιλοξενία, και υποσχέθηκε τη συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον.
Τη διοργάνωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Β. Βαλασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για τα θέματα που σχετίζονται με την Προσχολική Αγωγή, και την πολιτική της βούληση για την με κάθε τρόπο ενίσχυση και αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Ηλιούπολης, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη επιστημονικής και λειτουργικής αρτιότητας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «ΚΑΦΑΔΗΛ – Π. Πεντάρης» κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο οποίος επιπλέον συνεισέφερε με την εισήγησή του ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία και το παιδαγωγικό έργο των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους καθηγητές και στελέχη πανεπιστημιακών φορέων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χ. Γιαννάκης, εκπρόσωπος του Δήμου Περιστερίου και δημοτικοί σύμβουλοι.  

22/11/11
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

http://www.ilioupoli.gr/news/latestnews/11-11-24/%CE%91_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF_%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%91%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82.aspx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου